Lockwood Ace

Outboard Related Only
gary
Posts: 29
Joined: Tue Mar 10, 2015 11:38 pm

Lockwood Ace

Postby gary » Wed Sep 13, 2017 11:52 pm

I have a Lockwood Ace that runs good on the stand but wont quite run in the tank. It has good spark and between 55 and 60 psi in both cylinders. Is the compression to low to run? also I could use the specs. for this engine. Thanks Gary

rickrodt
1st Vice President AOMCI
Posts: 136
Joined: Tue Mar 10, 2015 3:30 pm
Location: Indianapolis, In

Re: Lockwood Ace

Postby rickrodt » Thu Sep 14, 2017 8:42 am

Contact the Special Interest Group Leader for the Lockwood's. His name is Christopher Scratch.

User avatar
Tubs
Posts: 1397
Joined: Thu Mar 12, 2015 7:47 am

Re: Lockwood Ace

Postby Tubs » Thu Sep 14, 2017 9:22 am

What your experiencing is typical for low compression.
It may be the rings are stuck. Getting it warm and then
letting it cool back down helps to free them up as the
metal parts expand and contract. The detergent it todays
oil along with repeated cycles of running and cooling will
clean them up with time. A little sea foam in the gas
might speed up the process. If you cant get any
improvement you'll need to pull the cylinders to see if
they are still stuck or just worn out.
Image Image Image Image

George Emmanuel
Treasurer AOMCI
Posts: 269
Joined: Mon Mar 16, 2015 7:45 am

Re: Lockwood Ace

Postby George Emmanuel » Thu Sep 14, 2017 8:09 pm

Does your Ace have underwater exhaust or above water exhaust?

George

gary
Posts: 29
Joined: Tue Mar 10, 2015 11:38 pm

Re: Lockwood Ace

Postby gary » Thu Sep 14, 2017 11:45 pm

above water

George Emmanuel
Treasurer AOMCI
Posts: 269
Joined: Mon Mar 16, 2015 7:45 am

Re: Lockwood Ace

Postby George Emmanuel » Fri Sep 15, 2017 10:53 am

Just curious because underwater exhaust does restrict and can make a worn engine difficult to start.

George


Return to “Ask A Member”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 13 guests