1963 merc 1000s 100hp

Home Forum Ask A Member 1963 merc 1000s 100hp

This topic contains 1 reply, has 1 voice, and was last updated by Avatar Vito Couch 1 month ago.

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)
  • Avatar
    Vito Couch
    US Member - 1 Year
    Replies: 1
    Topics: 1
    #181650

    I have just installed a rebuilt Delco Remy starter on this motor, the engine will not start. I checked every other possibility to be sure all components were operating accordingly.
    points, condensers, coils, sparks plugs, also checked to ensure there was a spark, correct fuel mixture. new flywheel, magneto I virtually replaced every electrical component
    for this engine. Ran well for a time with the old starter but that seized up and have replaced as I mentioned earlier with a rebuilt starter. turn over engine cranks and cranks and I’m careful not to overwork the starter she refuses to start. The question, could I have rewired it incorrectly ? took pics before dismantling old starter. but I must confess maybe I wired something incorrectly.
    Also, volt checked all pertinent components all read well.

    Stuck in no start any advice.

    New Member
    thanks folks
    vito

    Avatar
    Vito Couch
    US Member - 1 Year
    Replies: 1
    Topics: 1
    #181651

    Also looking for an impeller for a 1972 7.5 hp Gamfisher outboard motor the only ser# I could find on this motor was 640-14c Tecumseh 845
    thank you all again
    Vito

Viewing 2 posts - 1 through 2 (of 2 total)

You must be logged in to reply to this topic.